O Zdravku Čoliću bi moglo danima da se piše obzirom na sve uspjehe koje je postigao u svom životu i karijeri, te je postao poznat kao jedan od najboljih pjevača svih vremena, a sve je krenulo od Eurovizije 1973. godine kada je nastupao tamo sa pjesmom “Gori vatra” nakon čega je postao poznat i u svijetu. Naime, obzirom da je tamo doživio dobar uspjeh, okušao se i u internacionalnoj karijeri, ali obzirom da su stranci teško izgovarali njegovo ime, čak je i promijenio ime u Dravko, ali mu ipak nije išlo pa se vratio na Balkan.

Čini se kako mu je to i bila najbolja odluka, obzirom da je ovdje napravio odličnu karijeru koja traje i dan danas. Međutim, ima jedna stvar o kojoj se šuška već godinama, a to je da Zdravko Čolić ima vanbračnog sina, i da je to u pitanju zapravo Amir Kazić Leo, poznati pjevač koji je vrhunac karijere imao u devedesetim i početkom dvije hiljaditih godina. Naime, čim se Leo pojavio na sceni, svi su odmah primjetili ogromnu sličnost između njega i Čolića, ista frizura, slične crte lica, ali i glas i način pjevanja. Ovo je odmah potaklo tračeve o tome da je Leo zapravo Čolin sin, iako po razlici u godinama to baš i nije moguće.

O tome se oglasio i sam Leo, koji je kazao kako su mu smiješni ti navodi i da on zaista Čolu gleda kao velikog uzora, ali da nisu ni u kakvim rodbinskim odnosima. Međutim, Čola se nikada nije oglasio o tom pitanju, a i sam Leo je rekao da mu nije jasno zašto to Zdravko nikada nije demantovao – možda ipak ima istine tu?

Ads