Internet je mjesto na kojem se nalazi velik broj preporuka koje vam mogu pomoći u svakodnevnim aktivnostima. Također možete pogledati intervjue s raznim stručnjacima, liječnicima i sličnim koji govore o mršavljenju, zdravoj prehrani, treninzima i slično. U današnjem članku donosimo izjavu dr. Vojislava Perišića o važnosti zdravlja crijeva.

 

 

Odmah nakon ustajanja treba popiti 200 mililitara soka ili vode. Upijamo napitak kako bismo povećali volumen cirkulacije krvi, poboljšali cirkulaciju srca i mozga te povećali automatski protok kisika i glukoze. Dan je korisnije započeti mineralnom vodom bogatom magnezijem, koji djeluje na mikrocirkulaciju i smanjuje grčeve krvnih žila, kaže gastroenterolog dr. Vojislav Perišić.

 

 

Pijete li ujutro sok od naranče? Unutar prvih nekoliko sati nakon buđenja, mnogi pojedinci imaju sklonost konzumiranju soka od naranče. Ako se to učini, korisnije je piti sok s pulpom, no pojedenjem cijele naranče umjesto samog soka povećava se količina celuloze i sprječava zatvor. Liječnik je rekao: “Ako nemamo stolicu ujutro, aktivnost pražnjenja crijeva će potisnuti cerebralnu aktivnost cijeli dan, što je stalna iritacija za naše tijelo tijekom dana.”

 

 

Iako količina kave koju bi svaka osoba trebala popiti varira, preporučuje se da ljudi piju najmanje 3 šalice kave svaki dan. Profesor Vojislav Perišić smatra da je kofein najveći antioksidans. Konzumiramo više tvari koje se obično nazivaju ksenobioticima. Prvo se moraju metabolizirati u jetri prije izlučivanja. On vjeruje da će, ako ne uzimamo antioksidanse, naši geni stalno biti preplavljeni njima, što će dovesti do iscrpljujućih bolesti.

Ads