Postoje mnogo načina i indikatora koji mogu da nas upute kava samo mi ličnost. Jedna od takvih je svakako i držanje olovke.

Zvuči nevjerovatno, ali upravo držanje olovke može biti presudno u tome da vidite kakva ste osoba.

Rezultati ovog istraživanja su svakako rezultat psihologa koji sa medicinskog aspekta govore kako koje držanje olovke može biti presudno za određivanje vaše ličnosti.

Prvi način je dimanički troprsti


Ovo je najzastupljeniji način držanja olovke, a on govori da vi volite kritički posmatrati sve stvari i da ste veoma taktični. Ono što vas sigurno krasi za razliku od ostalih jeste da ste veoma jedinstveni i da predstavljate dvije osobe u jednoj.

Drugi način jesu bočni troprsti


Ako ovako držite olovku vi predstavljate osobu koja voli uživati u životu, volite da živite punimi plćima i bez neke velike žurbe. Ono što sigurno ne volite jeste pritisak i slične stvari. Sasvim je sigurno da ste jako dobra osoba u duši i da ste uvijek nasmješeni.

Treći način držanja olovke jeste dinamični četveroprsti.

Ovim načinom se koriste vrlo ambicinozne osobe. Ponekad ste sanjar i često zaokupljeni nekim stvarima, naročito svojim maštarijama. Međutim ovdje ima i jedna mana. Volite da sitničarite i da previše analizirate što baš i ne može biti dobro po vas.

Koji ste vi tip ličnosti prema držanju olovke?

Ads