Naši stari najčešće znaju reći kako su se vremena u potpunosti promjenila i kako više ništa nije isto kao što je bilo prije nekih 30 godina i više. U tome su u potpunosti u pravu, ali se mora priznati da je dosta tih promjena u pozitivnom smislu, kao na primjer da danas možete čuti i vidjeti neku dragu osobu koja se nalazi čak kilometrima udaljena od vas, da ne smetate drugima kada želite gledati nešto što samo Vas zanima, i da ne morate gledati samo ono što trenutno ima na televiziji, nego možete naći ono što vas tačno zanima i uživati u tim stvarima.

Naime, veliki broj mladih danas, zapravo u posljednjih desetak godina, intenzivno koristi slušalice za uški kako bi slušali muziku ili gledali omiljene videe, filmove i serije bez da ih neko konstantno upozorava da moraju smanjiti i da je glasno. Slušalice su također mnogima olakšale život jer sada možemo slušati muziku bilo gdje, bez da moraju slušati i svi oko nas. Međutim ,da li ste znali da po pravilu ne bismo trebali slušalice držati na ušima duže od sat vremena i glasnije od 60%? Ovo pravilo je vrlo važno, jer ako se ne pridržavate toga, možete sebi ozbiljno naštetiti.

Naime, može se desiti da imate probleme sa spavanjem, da dobijete šumove u ušima, a također može da dovede i do jakih glavobolja, obzirom da izlažete mozak dodatnom vještačkom pritisku. Niste ni znali da se vlasište i bubnjići stišću pod stresom i to zapravo izaziva jaku glavobolju. Više o mogućoj šteti usljed dugotrajnog nošenja slušalica možete pročitati OVDJE

Ads