Nedavno smo izgubili jednu veliku legendu zahvaljujući koronavirusu koji još uvijek hara svijetom. Đorđe Balašević je umro u 67. godini svog života i time ožalostio mnogo ljudi na Balkanu.

Svi se posljednjih dana prisjećamo Balaševića i svega što nam je ostavio u svojim pjesmama. Pored nekih negativnih komentara od strane kontroverznih ličnosti, većina je Balaševiću uputila riječi ljubavi i poštovanja a i mnogi detalji njegovog privatnog života su nam pokazali kako je to bio jedan unikatan i nevjerovatan čovjek. Danas sa vama dijelimo šta je Aleksa Balašević, sin Đorđa i Olivere, rekao o svojim roditeljima i njihovoj neizmjernoj ljubavi koju su usadili i u njega. Ono što je rekao je da je ponosan na svog Đoleta i Olju te na to da su, pored toga što su slavne ličnosti, zapravo veliki ljudi. Smatra da je od njih naučio da je najvažnije biti jedinstven i normalan i to pokušava praktikovati u svom životu. Aleksi i njegovoj zaručnici Nikolini je gospođa Olivera Balašević savjetovala da budu normalni i svoji kako bi im sve bilo super u životu i Aleksa smatra da su njih dvoje upravo takvi.

Ljubav Olivere i Đorđa je opjevana u Balaševićevim pjesmama i čini se upravo bajnom kao što zvuči u tim pjesmama. Naime, ovaj unikatni par se vjenčao 1981. godine u skromnoj ceremoniji. Imali su troje djece – Jelena, Jovana i Aleksa Balašević. Ovo je ipak dokaz da postoje prave osobe za sve nas i da ih vrijedi čekati. Šta vi mislite o ovome? Da li ste obožavatelj Đorđa Balaševića?

Ads