Kada je NATO odlučio da bombarduje Srbiju 1999. godine zbog dešavanja na Kosovu, a koju svi srpski građani pamte kao jednu od najgorih u svom životu poslani su piloti koji su u utrobama svojih letljelica nosili razorne bombe koje su uništavale srpske gradove i uzimale živote nedužnih civila.

Jedan od pilota koji je išao u ove agresorske napade je i Derek Tar koji je prije nekoliko dana za američke medije ispričao jedan jako čudan događaj. On je rekao da dok su letjeli iznad Jadranskog mora su primjetili čudne svjetleće kugle koje su rasipala jarku bijelu svijetlost.

On je za dokumantarac koji je radio History Chanel pričao o čudnom iskustvu koje je imao iznad Crne Gore a on nije bio sam nego je posada aviona imala pet članova i svi su bili svjedoci ove čudne i rijetke pojave. On je rekao da je ta bijela svijetleća kugla velikom brzinom prelazila sa jedne na deugu stranu aviona i da ih je sve uhvatio priličan strah. On je siguran da se nije radilo o borbenom avionu kao ni o bilo kojoj njemu poznatoj letjelici.

Ovo se desilo 24. marta 1999. godine, a Zvonimir Jurjević koji je bio bivši komandant vazduhoplovne jedinice JNA je imao potpuno isti susret na istom području ali puno ranije, u 1975-oj godini. Jurjević je rekao da je tada pomislio da je u pitanju NLO i da je pokušavao da mu se približi ali da nije mogao da ga stigne i da je kugla držala razmak koji je uvijek bio veći od 10 kilometara.

Ads