U nastavku današnjeg članka govorimo kao što i sami možete da vidite o vremenu, a po svemu sudeći kalendarski bi sve to trebalo da bude u redu. Kao što i sami znate, proleće je nasstupilo još prošle nedelje, ali jednostavno tako ne izgleda napolje, sem samih temperatura. Ako ste mislili da će u aprilu da bude lepo vreme, e tu ste se ipak malo i prevarili. 

Svaki april i maj definitivno očekujemo lep ovreme, kada apsolutno sve cvate i kada se budi život u prirodi. Međutim, u poslednjih par godina, to nije takav slučaj, jer kako se sve promenilo u svetu, tako su i godišnja doba se definitivno promenila, pa meteorolozi za ovaj april ipak najavljuju malo drugačije vreme, sa puno više padavina nego što bi inače trebalo da bude u aprilu. 

Ovaj puta, odnosno u petak javio se i glavni čovek iz RMHZ Srbije, Ivan Ristić koji je za sve ljubitelje sunca i lepog vremena ipak imao malo lošije vesti. Već ovog vikenda, jako loše vreme, sa puno kiše koja će da bude praćena grmljavinom, a biće zabeleženo tiliko kiše u nekim krajevima Srbije i Bosne, koja do sada nije zabeležena u ovo doba godine. Prvih 10 dana apriila će da bude u nekim delovima praćena čak i snegom, a za drugi deo aprila je najavio poboljšanje vremena, i napokon sunčane intervale:

“Naša zemlja će u petak, 1. aprila i subotu, 2. aprila, biti na prednjoj strani ciklona sa jakim jugozapadnim strujanjem po visini. Taj vetar osim vlažnog vazduha iz Mediterana, doneće i vazduh iz severne Afrike u kome ima peska i prašine iz Sahare i on će da pada zajedno sa kišom. Ipak u pitanju su mnogo manje količine nego u martu” izjavio je on za srpske portale.

Ads