Danas je predsednik Rusije, Vladimir Putin naredio nadležnim da pojačaju proizvodnju oružja usred borbi u Ukrajini. Govoriće dok je primao akreditive od stranih ambasadora u Moskvi, Putin je rekao da se “razvoj multipolarnog sveta suočava sa otporom onih koji pokušavaju da održe hegemoniju u globalnim poslovima i kontrolišu sve – Latinsku Ameriku, Evropu, Aziju i Afriku”, preneo je AP.

Također, on je dodao da “hegemon u tome uspeva veoma dugo, ali ni to ne može da traje večno, bez obzira na dešavanja u Ukrajini”. Zatim je Vladimir Putin u nekoliko navrata obrazlagao svoju odluku da pošalje trupe u Ukrajinu kao odgovor na navodno zadiranje Zapda u vitalne bezbednosne interese Rusije. Ruski lider je opisao zapadne sankcije rusiji zbog njene akcije u Ukrajini kao i deo napora SAD i njenih saveznika da ojačaju svoje pozicije, ali je naveo i da su imale povratnu rekaciju po njihove inicijatore, a usput su pogađale i siromašne zemlje.

Zatim govoreći posle tokom odvojenog sastanka o vojnoj industriji on je istakao d aje rusko oružje pokazalo visoku efikasnost tokom borbi u Ukrajini i poručio nadlelžnim da brzo pojaćaju rad vojne industrije. “”Naša oprema se efikasno suprotstavlja zapadnim vrstama oružja”, rekao je Putin i dodao da su praktično sve raspoložive zalihe oružja NATO dopremljene da podrže aktuelni režim u Kijevu. Predsednik Putin je dodao da Rusija treba da prouči zapadno oružje kako bi poboljšala sopstvene arsenale. “Možemo i moramo da učimo o tom oružju i svemu što oni imaju i koriste protiv nas da kvalitativno povećamo naš potencijal i unapredimo opremu, naoružanje tamo gde to treba da uradimo”, istakao je on. Ostatak čitajte ovde. 

Ads