Mnogo zanimljivih i korisnih članaka imamo priliku da nađemo na internetu i društvenim mrežama, koje itekako mogu da nam olakšaju našu svakodnevnicu, a pri tom najviše koristi od istih imaju domaćice i to iz raznih segmenata, od čišćenja, spremanja, kuhanja, i mnogo toga drugog. Kako ste i sami mogli zaključiti u nastavku vam donosimo jedan super trik koji je vezan za jednu itekako korisnu namirnicu.

Dakle, shvatili ste po naslovu da u nastavku pišemo o crnom luku, koji je u svakom domaćinstvu, odnosno u svakoj kuhinji neizostavna namirnica koja se koristi u mnogim jelima, ali mi ne pišemo o luku koji koristimo u spremanju jela, nego o njegovoj ljusci koju pretežno svi mi bacamo, a većina nas ne zna koliko je upravo njegova ljuska korisna i blagotvorna za naš organizam. Naime, ljuska crnog luka je bogata antioksidansima i brojnih drugih zdravih materija. Nju bi trebalo koristiti u pripremi supe ili čorbe.

Ono što treba da uradite jeste jednostavan proces, a u toku kuhanja treba da ubacite jednu ili dvije glavice u šerpu. Crni luk se pokazao kao fantastično sredstvo u snižavanju nivoa šećera u krvi. Takođe, primjećeno je da zaustavlja krvarenje iz nosa, i jača imuni sistem, pomoću vitamina C. Sprovedena istraživanja su dokazala i da luk sprječava i kontroliše formiranje polipa, da se bori protiv virusa, liječi psorijazu i zaustavlja pojavu herpesa. Pokazalo se i to da luk ima pozitivna dejstva u borbi protiv malignih ćelija, kao i da smanjuje rizik od njihovog nastajanja. Vaša mišljenja? Pišite nam u komentarima ispod.

Ads