Priča koju vam donosimo je istinita a 32-godišnja beograđanka je podiejlila sa javnošću svooje iskustvo. Ona je prošle sedmice u centru Beograda našla novčanik u kojem su se pored nešto novca nalazili i svi dokumenti i bankovne kartice vlasnika.Kada ga je podigla sa poda i vidjela da se u njemu još uvijek nalazi novac , shvatila je da se ne radi o džeparenju nego je vlasniku novčanik slučajno ispao.

Jasmina kaže da su se u novčaniku nalazila sva moguća dokumenta od lične do vozaške i saobraćajne i da je čovjeku potrebno pola godine da te papire ponovo izvadi i odmah je htjela da ode u policiju i prijavi im da je pronašla novčanik, ali pošto je žurila na posao odgodila je to za poslije. Kada je došla u firmu i ispričala kolegama šta se desilo oni su je počeli uvjeravati da je luda što se uopšte miješa u takve stvari, da je trebala ostaviti novčanik gdje ga je i našla, da je sada vlasnik može optužiti da mu je uzela novac i da može reći da je u novčaniku imao puno više para nego što je stvarno bilo.

Pa su joj govorili da će morati da daje izjavu, da potpisuje zapisnik i još kojekakve komplikacije bi mogla imati, i savjetovali su joj  da je najpametnije da pokuša da nađe njegov broj telefona i da mu javi da je pronašla novčanik. Nakon toga je jadna žena provela sate na internetu pokušavajući pronaći neki kontakt od ovog čovjeka i na kraju je nazvala banku čije je kartice našla u novčaniku i službenici je rekla da je našla dokumenta od njihovog klijenta i zamolila je da ga obavijesti.

Sljedeći dan je čovjek koji je bio vlasnik novčanika nazvao i on amu je rekla da će mu donijeti odmah njegov novčanik. Prvo je proovjerila da li je isti čovjek kao i na slikama u dokumentima i kada se uvjerila da jeste predala mu je njegove stvari. On je samo otvorio novčanik, provjerio je li sve u njemu, okrenuo se i otišao a da joj ni hvala nije rekao. Nakon svega što je prošla, sama sebi je obećala da ako ikada više vidi na cesti izgubljen novčanik, samo će ga šutnuti nogom u stranu.

Ads