Postoji jedan vrlo zanimljiv fenomen u pisanju o jugoslovenskim poznatim ženama – skoro svaka je bila okarakterisana kao jedna od najljepših. Radi se o tome da ove riječi nisu samo radi reda, dovoljno je samo pogledati sve naše poznate zvijezde iz mladosti, svaka je imala ono nešto svoje i bila jedna od najljepših na svoj način. Naše  su poznate ličnosti bacale na koljena čak i velike svjetske zvijezde, pa čak i političare, ali su uvijek ostajale svoje i neukrotive.

Jedna od njih danas mnogima nije poznata, barem kada se radi o mlađim generacijama, dok bi stariji i mogli znati ko je Dijana Bećirović. Ova zanosna ljepotica je intervjuisala neke od najvećih svjetskih zvijezda, poput Al Paćina, kojeg je i zavela te su kratko bili skupa, zatim Švarceneger, koji joj također nije odolio pa joj se sasvim otvoreno nabacivao, ali mu nije popustila. Nju su neki čak optuživali da je kriva za raspad “Bijelog dugmeta”, obzirom da je navodno jedno vrijeme petljala sa Vladom Pravdićem, klavijaturistom, dok se nije pojavio Brega, kojem ona nije odoljela. Tu je navodno došlo do okršaja između njih dvojice, a onda je ona u medijama bila prozvana krivcem.

DIjana je uspjela čak tri puta intervjuisati i papu Pavla II kao i papu Benedikta XVI. Napisala je i knjigu o svom životu, gdje je opisala i kako su joj se udvarali i holivudski glumac Kevin Kostner, ali i Rod Stjuart, između ostalih. Ona je već dugi niz godina u Americi, danas ima skoro 60 godina a i dalje plijeni ljepotom.

Ads