Legendarni glumački par – Majkl Daglas i Ketlin Tarner ponovo je zajedno na ekranima. Ovog puta, Majkl i Ketlin glume u seriji “The Kominsky Method” u kojoj će glumiti bivše supružnike. Ketlin je mnogima ostala u sjećanju po filmu ”Lov na zeleni dijamant”, ali je očito da danas izgleda mnogo drugačije spram njenog izgleda kada je snimala taj film 1984. godine. Ona se bila jedno vrijeme i povukla iz javnosti zbog velikih zdravstvenih problema, sa čijim se posljedicama i danas bori

Michaela Douglasa i Kathleen Turner ponovo gledamo zajedno, i to u seriji “The Kominsky Method” u kojoj će glumiti bivše supružnike. Nju mnogi pamte po veloikoj ljepoti i po plavoj kosi i uvojcima. Početkom devedestih joj je dijagnosticiran reumatoidni artritis, te su joj ljekari rekli čak i da više nikada neće hodati.

Ipak je ona tražila mišljenja i drugih stručnjaka, te je tako našla adekvatnu terapiju koja ju je održala na nogama, ali joj je uzela danak u drugim stvarima, posebno je to sve ostavilo traga na njenom tijelu, a bilo je priča i da je postala ovisnik o alkoholu

Ona kaže da u početku nije bilo tako, ali da se kasnije odala alkoholu jer je željela da smanji bol te je počela da pije jer su joj lijekovi bili pomutili pamet, a s vremenom se to sve otelo kontroli pa je morala i na odvikavanje. Bila je jedna od onih koja je javno pričala o svome izgledu i o surovom seksizmu na glumačkoj sceni:

“Ljutim se ja zbog svega i svačega, zbog nepravde u svijetu. Reumatoidni artritis javio se u mojim kasnim tridesetim godinama – kada je Holivud poslejdnji put smatrao jednom od vodećih, seksualno privlačnih dama. Najteži dio za mene bio je taj što sam samopouzdanje gradila na fizičkom izgledu. Ako to nisam imala, ko sam onda bila ja?”, ispričala je glumica.

Kaže da se u karijeri sretala i sa stavom da je “žena vlasništvo koje treba što više iskoristiti”, te da je radila i sa nekim kolegama koji nisu poštovali žene i koji su gledali na žene sa podcjenjivanjem. Takvi su prema njoj bili, kako je rekla Ketlin, Bert Rejnolds i Nikolas Kejdž.

Ads