Prva pjevačica grupe Novi fosili, Đurđica Barlović je bila jedna od najpopularnijih pjevačica u svome vremenu, a njena veoma uspješna karijere je prekinuta preranom smrću sada već davne 1992. godine-Đurđica je svoj prvin nastup imala sa 13 godina na jednom dječjem festivalu, a prvi njen medijski nastup je zabilježen u tada veoma popularnoj TV emisiji ”Obraz uz obraz” 1974. godine I mada je bila upisala Srednju građevinsku školu, Đurđica je uvijek znala da je muzika i pjevanje nejn život i da je to jedini posao sa kojim želi da se bavi. Ona je sve do 1982. godine bila članica Novih fosila da bi se nakon toga posvetila svojoj porodici i donekle samostalnom karijerom, a u grupi ju je zamijenila Sanja Doležal.

” Đurđica je otišla od nas kada je željela da sredi porodični život, zbog toga što mi smo radili urnebesnim tempom. Njoj je porodica bila važnija od nas, od bilo kakvog novca i nastupa. Ona je bila rođena za majku, suprugu, a opet, sa druge strane, bila je zaista vrhunska pjevačica. Nikada zbog nje nismo otkazali koncert, nikad joj nije pukao glas” – pričao je u jednom svom intevjuu Rajko Dujmić koji je i sam nedavno preminuo.

Rajko je tada novinarima rekao i ove stvari: ”Bila je čvrstog i stabilnog zdravlja, zbog toga me je i iznenadio taj prerani odlazak. Tog dana kada je umrla, vjerovali ili ne, svi satovi u mom stanu su stali, a kasnije sam čuo tu tužnu vijest” – Đurđica je umrla u svojoj 42. godini života, od posljedica infarkta, a iza sebe je ostavila supruga i dva sina

 

Ads