Život je pun teških priča, a vrlo često možemo sresti ljude koji su prošli kroz razne nedaće, a mnogi od njih su nekada imali sasvim pristojan život, porodice, posao, ili čak svoj biznis koji je preko noći propao. U današnje vrijeme kada je novac neophodan za život, mnogi se bore sa time da prežive barem jedan dan, a kamoli čitav mjesec. Priča koju vam danas donosimo uistinu je vrlo potresna, pogotovo jer se radio o čovjeku koji je nekada imao sve, a danas nema ništa, pa čak ni sobe u kojoj bi prespavao.

Naime, brojni ljudi koji prolaze svakodnevno kroz centar Beograda ni ne obraćaju pažnju na ljude oko sebe, pogotovo beskućnike koji umjesto na krevetu, spavaju na klupama ili na travi u nekom od parkova. On čak ne može sebi više priuštiti niti jedan obrok tokom dana, ali srećom postoje dobrotvorni projekti poput “Solidarna kuhinja” koji su pokrenuti tokom vanrednog stanja kako bi se pomoglo najugroženijim skupinama. Nažalost, i Rade Vinčić sada spada u tu kategoriju, a za jednu je televiziju ispričao kako je tačno došao do ove situacije u kojoj se danas nalazi. Naime, Rade kaže kako se i sad sjeća da je 05. maja 2014. godine prvi puta prespavao na ulici.

On je rekao kako je ostao bez svega jer mu je grupa kriminalaca upala ustan kada se nalazio u Republici Srpskoj, a on još uvijek čeka na odluku Strazbura o svemu tome. Rade je inače diplomirani pravnik i imao je svoju kompaniju koja je zapošljavala 32 radnika. Kada su ga pitali ima li nekog svog, kratko je odgovorio: Otac sam četvero djece. Troje je u Parizu, jedno u Njujorku. Ako mogu da ne odgovorim na to pitanje.”

Ads