Koliko puta smo samo pričali o Jugoslaviji i zlatnom dobu kulture i umjetnosti kada smo imali pregršt zabavnih programa, uključujući i muziku, ali i druge vrste umjetničkih djela poput filmova, serija, ali i književnosti. Što se tiče muzike, vrlo je zanimljivo kako su i dan danas najpoznatija upravo imena iz tog perioda poput Bijelog Dugmeta, PArnog Valjka, Prljavog Kazališta, Srebrna Krila, Kerber, i brojni drugi.

Jedan od pjevača koji je žario i palio estradom u tom vremenu je zasigurno i Vlado Kalember, koji je bio poznat i kao jedan od najljepših pjevača u tom vremenu. iako je bilo dosta pjevača koji su bili popularni kod djevojaka, kod Vlade se sve to nekako posložilo u jedno, i bio je baš kao pun paket – mlad, lijep, zgodan, šarmantan i iznimno talentovan. Pored toga, karijera mu je išla uzlaznom putanjom, kada je osnovao svoju grupu Srebrna krila, i to davne 1978 godine. Ono što se malo zna jeste da je nastupio i na Euroviziji 1984. godine i to sa Izoldom Barudžijom, te su osvojili 18. mjesto. Naime, Vlado je kasnije nastavio solo karijeru, a onda mu se desila i ljubav sa 30 godina mlađom violinisticom, Anom Rucner, sa kojom je dobio i dijete, sina koji danas ima 13 godina.

Mnogima je zapravo čudno što je on ostao u bliskim odnosima sa svojom bivšom suprugom, čak iako su već šest godina rastavljeni, ali se nikad nisu odvajali. Naime, on kaže da mu je žao što ljudi to ne praktikuju, jer to što ne možete više biti sa nekim u ljubavnom odnosu ne znači da nema materijala za prijateljstvo. Također je jednom prilikom rekao da skoro niko više ni ne traži da se slika sa njime, a isto tako je kazao kako “nije uspio da se bavi nekim časnim poslom”.

Ads