Slobodana Miloševića, bivšeg Predsjenika Srbije su za života pratile mnoge priče kako u političkom životu tako i privatnom. Ono što nije široko poznato da se jedna od priča o Miloševićevom privatnom životu odnosila na njegovu navodnu aferu sa jednom Jugoslovenskom glumicom. Redovno su provodili vikende zajedno u vili nadomak Smedereva.

Kada su se upoznali ta žena je već postajala jako popularna. Pojavljivala se i u nekim jugoslovenskim filmovima ali i par serija. Svojevremeno je ta dama bila uobičajena stavka u zapisnicima obavještajnih službi, ali sve što se odnosilo na nju je bilo zabilježeno inicijalima S.S. Jedan od izvještaja navodno sadrži detaljne zapise o zavjeri protiv Slobodana Miloševića i tadašnje vladajuće strukture, koju je ni manje ni više razotkrila ta misteriozna S.S. U detaljnim zapisima je navedena i suma u iznosu od dva miliona maraka koja je zaplijenjena tokom okončanja istrage. Izvještaji su sadržavali mnoge informacije pa i tu da je Milošević svojevremeno bio lud za tom glumicom. Čak su u dokumentima stojale i konstatacije da je S.S. mnogo ličila na njegovu ženu Miru Milošević iz mlađih dana. Ovu famoznu ženu je Milošević upoznao preko Ivana Stambolića, navodno, a tokom  karijere njih dvojica su se razišli u stavovima.

I Stambolić je na tadašnjoj političkoj sceni bio poznat kao zavodnik. U to vrijeme su se za njega vezala mnoga imena dama sa jugoslovenske estrade. Stambolić je pomogao Miloševiću da upozna ovu glumicu tokom 1986. ili ’87. godine. Iznenađujuće je koliko je u to vrijeme ova afera bila malo poznata. samo ljudi najbliži Miloševiću su znali detalje.

Više detalja o ovoj priči pročitajte ovdje.

Ads