Prirodno je da se svakome s vremena na vrijeme desi poneki gaf jer ne možemo baš svake sekunde voditi računa o tome šta će nam izletiti, a jezik je ponekada dosta brži od mozga, pa se tako dese poneki lapsusi. Istina, puno je lakše kada vam se desi poneki lapsus pred prijateljima, porodicom ili ako ste “običan” čovjek, jer se poznatima lapsusi baš i ne opraštaju, u smislu da ostaju zapamćeni do kraja života, a obzirom da su nove tehnologije dosta napredovale, sada se šire Internetom cijeli život.

Imali smo prilike dosta često tako čuti lapsuse poznatih, ali kada je u pitanju predsjednik države, ovako nešto još nismo imali prilike čuti. Naime, predsjednik Hrvatske Zoran Milanović davao je izjavu za medije u kojoj je naveo kako je stanje u Hrvatskoj vanredno, kao i u Europi, ali i ostatku svijeta. On je svojom izjavom htio upozoriti na paniku koja se diže do te mjere da se ova situacija naziva i “ratnim stanjem”, što to nikako nije. Po njemu, ovo je de fakto stanje, sa kojim se moramo pomiriti i zbog kojeg se moraju uvesti posebne mjere, ali te mjere svakako nisu ni blizu onoga što se predstavlja kao ratno stanje.

Ipak, govoreći o svemu tome, vjerojatno kako je previše puta već rekao stanje, podletila mu je jedna slična, ali pomalo pogrdna riječ, nakon čega se on brzo ispravio, ali je sve ostalo zabilježeno na kamerama, a kasnije i na dnevniku. Ovo je naravno odmah postao viralni hit i već se vrti po svim društvenim mrežama, ali dosta ljudi kaže kako je on zapravo iznio realno stanje u Hrvatskoj, a ne lapsus. VIDEO možete pogledati OVDJE

Ads