Ljudi se pretežno raduju kada su pozvani na neko svadbeno veselje, jer uživaju uz dobru muziku, hranu, piće i njima jako drage ljude. Djevojka po imenu Marijana koja je iz Beograda je otišla na svadbu svoje poznanice, gdje je prošla što bi se u narodu reklo kao “bos po trnju”, a njena ispovijest će šokirati sve.

Dakle ona je pozvana na svadbu poznanice koja inače živi na visokoj nozi, a s obzirom na to da ona radi posao sa prosječnom platom, mjesecima je morala da odvaja novac sa strane kako bi sebi kupila lijepu haljinu, ali i poklon koji je trebalo da ponese. Došao je taj dan i Marijana je obukla svoju novu haljinu, ponijela poklon i krenula u jedan prestonički poznati klub u kojem je veselje bilo organizovano.

Tamo je otišla sa još pet drugarica, i ona se šokirala odmah na samom ulazu jer ih je dočekala djevojka koja im je rekla za koji sto treba da sjednu i gdje da ostave svoje stvari. Ništa tu i ne bi bilo čudno da ona nije otišla da ostavi svoju jaknu, a momak koji čuva garderobu joj nije tražio 200 dinara. Međutim to nije bilo sve, jer kada su otišle za sto odmah su naručile po koju čašicu alkohola kako bi se malo opustile, a kada je došlo vrijeme da krenu kući šokirale su se. Prišao im je konobar koji je htio da naplati račun, a one su ostale bez teksta. Na računu je stajala vrijednost od 17.800 dinara:

“Pogledale smo se, pogledale mladence pa ljude okolo. Onda sam shvatila da za još jedan sto stiže račun i da ne sanjam. Šta ćemo, uhvatili smo se za novčanike i nekako prikupile sumu koju nam je konobar tražio. Izletele smo napolje bez reči. Neko vreme ni jedna nije mogla da progovori od šoka koji smo doživele.” Ostatak teksta pročitajte ovde.

Ads