Mi se danas malo zanimamo za jednu jako misterioznu temu, a to je kao što i sami možete da vidite u pitanju kada neko sanja mrtve osobe. Ovo se posebno odnosi na to, kada sanjate osobu koja vam je bila jako bliska, i koja vam je bila roditelj, sestra, brat ili neko od bliskih rođaka. 

Ponekad snovi znaju da budu i više nego realistični, i poneke osobe ne samo celi dan, nego i onaj sledeći se jednostavno ne mogu oporaviti, koliko ih to samo emotivno pogodi. Zato, žene posebno u ovim slučajevima odmah uzimaju sanovnik, i pokušavaju da pronađu šta to zapravo znači? 

Naravno, realno gledajući sa medicinske strane, to je jednostavno vaša svest kriva za sve, mali kvrc u mozgu i opterećenost i razmišljanje o preminulim osobama, dovode do toga da sanjate majku ili oca. Međutim, prema starim narodnim verovanjima, a ko sanjate majku ili oca, oni vam žele samo poručiti da je negde gore, ipak lepše i da nema potrebe da se brinete šta se sa njima zapravo dešava na onom svetu. 

Također, opcija broj dva kada sanajte neku blisku osobu je ta, da možda ipak niste raskrstili sve stvari sa njima dok su bili na životu. Također njihov dolazak u san može značiti da ste joj nešto itekako zamerili za života, i da vas želi podsetiti da ipak morate razmisliti o svemu, i da od vas izvuče pokajanje. 

Ads