Bil Gejts vjerojatno je jedan od najuspješnijih ljudi na svijetu, a mnogi ga nazivaju i jednim od najvećih genija današnjice obzirom na sve što je postigao u životu svojim radom i trudom. Ipak, Gejts nije baš najomiljenija ličnost u javnosti, a pogotovo ga se demonizuje u našim krajevima, samo zbog toga što su neke njegove izjave izvučene iz koneksta. To ipak ne umanjuje njegovu vrijednost, a i činjenicu da nije bilo njega, danas ne bismo imali ni pola od tehnologije kojom raspolažemo.

Ipak, on vrlo često ulazi u “okršaje” sa drugima iz branše tehnologije i tehnoloških otkrića, a nedavno je doživio i prilično veliki udarac kada ga je prozvao još jedan svjetski gigant Ilon Mask. Iako on kod nas nije toliko poznat, vlasnik velikih kompanija “Tesla” i “Spejseks”, vrlo je bučan u iskazivanju svojih teorija, ali isto tako često kritikuje svoje kolege. On je tako izjavio da Gejtsova teorija o održivosti velikih električnih vozila totalno nelogična te je kazao kako Gejts “nema pojma”. Bil Gejts je na svome blogu pisao o tome kako pozdravlja sve veće korištenje električnih vozila u svijetu, ali je ipak iskazao određenu sumnju u to kako će se ova vozila održavati na dužim stazama. Naime, po njemu, baterije koje se koriste mogu pokriti manje puteve, ali smatra kako još uvijek ne postoji rješenje za teška motorna vozila koji putuju na velike daljine.

Jedan od korisnika društvenih mreža upitao je Maska šta misli o Gejtsovim tvrdnjama i da li je to tačno, na šta mu je Mask dao samo kratak odgovor: “On nema pojma.”

Ads