Mnogo je savjeta koje možemo da pronađemo na internetu, a koji nam mogu biti itekako od velike važnosti, i koji nam mogu olakšati naš svakodnevni život, ali istotako možemo da saznamo dosta novih stvari koje do sada nismo znali. Tako vam mi u nastavku donosimo jedan super savjet, a isto tako veoma bitan, a vjerujemo da malo ko od vas obrati pažnju na to.

Naime, radi se o tome kakve zavjese koristite za tuš, da li su u pitanju pamučne, plastificirane ili možda svilene, jer upravo zbog toga zavisi koliko često bi trebalo da ih perete, jer prema riječima stručnjala, ovaj predmet u vašem kupatilu je najprljaviji, i ima čak više bakterija nego WC šolja. Nedavno istraživanje koje je sprovelo “Safe Home” pokazalo da kad je riječ o broju klica u kupatilu, zavjesa za tuš ih ima najviše. Zbog toga stručnjaci kažu da ovaj predmet treba da perete barem jednom mjesečno.

Prema riječima stručnjaka za uređenje doma kao i osnivača “Tradesmen Costs”, Dejvida Šela, koji je rekao sljedeće: “Preporučio bih vam da perete zavesu za tuš bar jednom mesečno. U najgorem slučaju, na svaka tri meseca”, a rekao je i to kako zanemarivanje ovoga može da izazove pojavu buđi koja može da vam naruši zdravlje, a najbolji način da ih operetre temeljno jeste u mašini za veš, a treba da izaberete nježan ciklus sa toplom vodom. Zavjese od tkanine možete da sušite na mlakom grijanom tijelu dok plastične ili PVC treba da se suše na vazduhu. Ostatak teksta pročitajte ovde.

Ads