Sezona je godišnjih odmora, te mnogi ljudi koriste svoja osobna vozila za putovanja, a tako se na putu ka morskoj destinaciji mora proći više granica, a posebne su provjere ako se krene u neku zemlju EU. Mnogi pokušavaju da gužve na graničnim prijelazima iskoriste da bi prošvercovali neke stvari, ali veoma čudno takve osobe budu uhvaćene ili padnu na veoma čudan i interesantan način. Tako su carinici u saradnji sa policijom na ulazu graničnog prelaza Batrovci spriječili pokušaj krijumčarenja. Naime, ovaj zaista neobičan pokušaj krijumčarenja je otkriven kada je na red za redovnu ulaznu kontrolu pristigao ”BMW 114” belgijskih registarskih oznaka kojim je putovalo četvoro mladih stranih državljana.

U vozilu su se nalazile dvije djevojke i dva mladića koji su carinicima objasnili kako su krenuli na more u Grčku te da imaju samo lične stvari uz sebe i da nemaju ništa da prijave. Ipak, nakon detaljne kontrole njihove prtljage, carinici su u jednom rancu koji se nalazio u gepeku bili našli jednu, na prvi pogled, sasvim običnu limenku bezalkoholnog pića. Kada su je izvadili iz ranca carinici su shvatili da je ona suviše laka, te su pretpostavili da se tu radi o veoma vješto smišljenoj kamuflaži. Njihove sumnje su veoma brzo i potvrđene, te su okretanjem gornjeg dijela limenke utvrdili da je limenka prerađena te da se u unutrašnjosti limenke nalazi valjkasta plastična bočica koja je trebalo da posluži kao svojevrsni kontejner, dok je šupljina između zida limenke i bočice popunjena gipsom.

U samoj unutrašnjosti limenke je pronađeno kupno 7 plastičnih kesica ispunjenih različitim narkoticima: tri kesice ispunjene bijelom praškastom materijom teškom oko 5 grama, za koju se sumnja da je riječ o kokainu, tri kesice teške oko 8 grama u kojima se našla psihoaktivna supstanca ketamin, kao i jedna kesica sa četiri tablete u obliku lutkica za koje se sumnja da je riječ o ekstaziju.

Ads