Ponovo vam donosimo vizuelne zagonetke. Jako je važno vježbati kritičko razmišljanje a samim tim i moć posmatranja kako bi bili ponicljiviji od ostalih. Često stvari koje posmatramo uzimamo zdravo za gotovo, a takav pristup za rezultat ima da mozak automatski popunjava „praznine“ ili nelogičnosti. Zato je moguće bez problema pročitati tekst sa izmješanim redoslijedom slova, sve dok su prvo i zadnje ispravna.

Mozak je čudo, ali ga treba i trenirati. Jedan jako popularan test pažnje posmatrača jeste grupa ljudi koji si međusobno dodaju loptu. Posmatraču se zadaje zadatak da prate koliko puta se lopta doda između ljudi. Gotovo niko od posmatrača koji ovo pokušaju ne primjeti ništa čudno na snimku, a zapravo svo vrijeme se po ekranu kretala osoba obučena u medvjeda. U ovom slučaju mozak je „zamaglio“ naizgled nevažan detalj, jer su posmatrači imali zadatak. Slike koje smo vam ovaj put pripremili će vam poslužiti da trenirate vaš um kako bi bili što spremniji za kritičku analizu svega što se nađe pred vama. To je jako važno, pogotovo u današnje vrijeme, kada je internet prepun lažiranih fotografija pa čak i vijesti.

Teme ponuđenih slika su šarolike, od porodičnog života, životinjskog svijeta pa do likova iz horora i folklora. Naravno tu je i tema saobraćaja, a znamo sigurno da su vam saobraćajni problemi i pravila jedna od zanimljivijih tema. Neke od ponuđenih slika su, moglo bi se reći jednostavnije, ali neke će vam malo više izmasirati moždane vijuge, dok budete tražili nelogičnosti koje se kriju pred vašim očima. Sretno u potrazi.

OVDJE ćete naći rješenja.

Ads