Za Čedu Jovanovića posljednjih godinu dana je vrlo turbulentno, a posebno težak period za njega je krenuo još u julu prošle godine, kada se zarazio korona virusom te je zbog toga bio hitno primljen u bolnicu na Bežanijskoj kosi. On je tada bio u dosta lošem stanju, imao je upalu pluća i trpio je jake bolove, a obzirom da mu je tada imunitet potpuno opao, doktori su smatrali kako bi bilo bolje da ga puste kući u kontrolisane uslove kako ne bi u bolnici još dobio i neku bakteriju.

Naime, njegova supruga kaže kako joj je jako teško kada čuje lažne optužbe na račun njenog supruga, pogotovo o tome da se nije čuvao i da je sam sebi kriv za ovo stanje u kojem se sada trenutno nalazi, upravo zato što njih dvoje najbolje znaju da se Čedo pridržavao apsolutno svega što su mu doktori preporučivali i da nije izlazio nigdje ispočetka, ali se čak i kasnije pridržavao svih mjera i izlazio samo u prijekoj potrebi. Kazala je kako Čedo poslije korone više nikad nije bio onaj stari, da se stalno zamarao, teško disao i da brzo izgubi dah te je zbog toga na lraju potpuno napustio i treninge.

On je čak pazio i na sve vitamine, pa je tako sve ono što je i sam pio, svaki dan pripremao i svojoj supruzi, zbog prevencije. Nekoliko sedmica unazad počeo je osjećati jake bolove u predjelu stomaka, a onda i u grudnom košu, a na kraju su ti bolovi bili toliko jaki da je otišao u kovid ambulantu. Ostatak pročitajte OVDJE

Ads