I za početak nove radne nedelje nemamo nikako dobre vesti, a koje su povezane sa domaćom estradom. Mnogo je osoba koje su povezane sa javnim životom, ili se razbolele ili su preminule u poslednje vreme, a sledeća jako tužna vest nam dolazi iz Hrvatske, gde je preminula jako popularna i poznata glumica, koja je na sceni provela poslednjih 40 godina. 

Njeno ime je Mirjana Majurec, koja je preminula u Vinkovcima u svojoj 70 godini života. Kako su navele njene kolege iz Narodnog pozorišta u Gabeli, ona je preminula od posledica ka rcinoma. U zvaničnoj objavi na Fejsbuku, stoji sledeće:” Mirjana Majurec preminula je jutros u 5.30 sati na Rebru gdje je primljena pre sedam dana zbog pogoršanog zdravstvenog stanja. Sve je bilo uslovljeno od korona virusa, a njeno srce koje je bilo i više nego veliko, na žalost je prestalo da kuca”, navodi se. Mirjana je rođena 1952 godine, i to 23 avgusta u Splitu, a Akademiju Dramskih umetnosti je završila u Zagrebu 1976 godine.

Njena prva predstava je odigrana, sada već davne 1973 godine, a u svome matičnom pozorištu je odigrala preko stotinjak predstava. Prva filmska uloga bila joj je u filmu “Psihopati” 1974. godine, a nakon nje gledali smo je gedali i u sedećim filmovima: “Grlom u jagode”, “Kraljeva završnica”, “Kapelski kresovi”, “Izbavitelj”, “Kad mrtvi zapjevaju” i “Ispod crte”, a na televiziji smo je gledali u serijama “U registraturi”, “Nepokoreni grad”, kao i u hiut seriji “Velo misto”.

Ads