Vrlo je teško reći koja je žena bila najljepša na ovim prostorima, ali se mora priznati da je Jugoslavija imala najviše ljepotica na jednom mjestu među poznatim ličnostima. Nevjerojatno je koliku ljepotu su imale pjevačice, glumice, misice, sportistkinje – sve one su osvajale cijeli region, ali i svijet svojim pojavama pogotovo zato što su skoro sve one bile prirodne ljepotice, bez ikakvih estetskih zahvata kakvi su danas vrlo popularni među poznatim ličnostima. Naravno, i danas svaka od država bivše Jugoslavije ima naočite javne ličnosti, ali skoro svaka od njih je uradila i neki estetski zahvat kako bi sakrile neke mane ili nesavršenosti na sebi.

Ipak, iako su mnoge bile ljepotice, postoje i one koje su dobile zvanično priznanje za svoju ljepotu kroz izbore za miss, te su tako bile i zvanično najljepše, a jedna od onih koja je svima ostala u sjećanju zasigurno je Ana Saso iz Splita, žena za kojom su uzdisali mnogi. Ipak, njena ljepota joj nije baš donijela sreću u ljubavi, kako su mnogi mislili. Naime, iako je 1982. godine postala Miss Jugoslavije, te je na izboru za miss svijeta bila među prvih 15, Anaje pretežno završavala u krugu pogrešnih muškaraca za nju.

Tako je njen prvi suprug bio “kralj noćnog života” u Splitu, Nenad Bare Teklić, koji je pored nje bio povezivan sa Doris Dragović, ali je bio i jedan od najvećih ugostitelja u Dalmaciji, obzirom da je u njegovom vlasništvu bilo desetak najpopularnijih klubova i kafića. Nenad je prije nekoliko godina izgubio život u saobraćajnoj nesreći. Nakon njega bila je u braku sa kontroverznim pravnikom i ribarom, Igorom Franceskijem, kojeg je ostavila zbog brojnih prevara, a na kraju je završio u zatvoru jer je njegov stan služio za podvođenje djevojaka.

Ads