U tekstu koji smo objavili na našem portalu 19.12.2022 godine sa naslovom “Srbija u žalosti, UM*LA JE…NIkad prežaljena sm*t ćerke, a evo kako je izgledala u mladosti…(FOTO)” što je čitatelje navelo da pomisle da je preminula poznata glumica Eva Ras, što nikako nije istina pa samim time naslov ovog članka se označava kao klikbejt.

Analizu ovog članka je uradilo Raskrinkavanje.ba, koje je došlo do zaključka da se na samom početku teksta članka spominje glumica Eva Ras, a to je dodatno čitatelje navelo da pomisle da je reč o njoj, a zapravo se radilo o tome da poznata glumica nije nikada prežalila smrt svoje ćerke, koja je imala 24 godine kada je napustila ovaj svet. Ime njene ćerke je Kruna Ras i ona je preminula 1993 godine u Parizu. Zatim se dalje u članku navodi i to da je Eva tada imala 28 godna što opet nije istina jer analizom koja je urađena glumica je rođena 1941 godine i ona je imala 53 godine kada je njena ćerka preminula.

Eva Ras se oglasila na društvenim mrežama gde je napisala sledeće: ”Majke svakodnevno blagosiljaju svoju decu, kćeri moja, ja te sad mrtvu blagosiljam, biću u tvojoj blizini sve vreme dok budem živa. Letećemo preko beskraja. Nikada niko neće moći da te iščupa iz mog srca. Mogla si da dotakneš nebo svojim talentom, visprenošću i harizmom. Ali nije ti se dalo. Izabrala si krivo nebo i pogrešnu sreću, zato te sada ovde sahranjujemo. Za tugu i bol ne postoji rok trajanja, bol najjače boli kada suze usahnu. Želim da umrem i da mi je grob u tvojim očima. Neka ti je laka zemlja, kćeri moja lepa, zamišljam da si sada srećna i da ti je potpuno jasno sve što ti je planeta Zemlja dala na uvid u tvom kratkom životu”.

Ovim tekstom, posebno sa naslovom u kojem nismo na pravi način naveli o čijoj se smrti radi, te da ista nema veze sa našom poznatom glumicom već sa njenom ćerkom koja je preminula, čitaoce smo na taj način naveli da kliknu na tekst, te smo na taj način naše vesti napravili klikbejtom, što je raskrinkavanje. ba cijeli članak i označilo. Raskrinkavanje je dalo ocjenu klikbejt i prenošenje lažnih vijesti.

Ads