Ako pričamo o kompozitorima na ovim prostorima, imena koja će nam uvijek pasti na pamet su zasigurno Tonči Huljić u Hrvatskoj i Marina Tucaković u Srbiji, iako oni naravno pišu tekstove za cijelu estradu, pa tako često iza velikih hitova stoje upravo ova imena. Već je dobro poznato da je svakom pjevaču najveći recept za uspjeh da mu Marina Tucaković napiše tekst, jer žena uvijek ima prave hitove za prave ljude. Ipak, ponekada da pjesmu i nekome kome je nije na prvu namjenila, ali i to ispadnu na kraju pravi izbori.

Tako je recimo Cecina pjesma koja je postala hit za sva vremena “Kukavica” bila između ostalih napisana upravo od strane Marine Tucaković, a njih dvije su i inače uvijek bile u dobrim odnosima. S druge strane, Marina je napisala i pjesmu koja je postala najveći hit u karijeri Indire Radić, “Zmaj”. Ova pjesma obilježila je njenu karijeru zasigurno, a čak je i dan danas vrlo poznata i i dalje pjevana pjesma svugdje. Ipak, iako svi znaju tu pjesmu, malo ko zna odakle je ona potekla i da li je zaista istina da ju je Marina tek onako smislila ili tekst ove pjesme zapravo potiče iz pravog života.

Naime, jedan korisnik društvene mreže je napisao kako je ovo pjesma u mladiću i djevojci koji su 10 godina bili u vezi, a kada su se odlučili na svadbu, ona je saznala da ima karcinom i to već u poodmaklom stadiju. Djevojka je navodno napisala pismo koje je kasnije postalo tekst pjesme, i dala ga mladiću da pročita tek kad ona umre. On je jednu večer sjedio i pio a onda je otvorio pismo, a kada je ujutro došao u bolnicu čuo je da je umrla iste večeri. On je navodno Marini prodao pjesmu i otišao vani. Marina je rekla da je čula svašta o toj pjesmi, ali je jedina istina da ju je ona napisala iz glave, a ne po nečijem iskustvu.

Ads