Veliki broj ljudi čitav život sanja o tome da se ostvari kao roditelj, a to je vrlo često za mnoge kruna braka, jer tada započinje potpuno drugačiji život za te ljude. Iako svi misle da im se život neće promjeniti puno, tek kad se dijete rodi vide kolika je to zapravo promjena. Prvo neko novi ulazi u vaš život, ali i ovisi o vama u potpunosti, te traži vašu pažnju 24/7. Priprema za bebu je jedna od najljepših, jer tada se kupuje odjeća za bebu, krevetac ali i još mali milion stvari koje vam na prvu i ne padnu na pamet dok ne provjerite spiskove na forumima i na drugim stranicama.

Naime, ovo je za žene jedno potpuno drugačije iskustvo, a i ne zove se bez razloga drugo stanje, jer trudnice prolaze kroz ogromne promjene u organizmu, a pogotovo prolazi kroz velike hormonalne promjene koje su teške za podnijeti. Kaže se kako je prvi trimestar najteži, pogotovo jer tada mnoge žene imaju mučnine, bolove, ne mogu ništa jesti niti mogu hodati kako treba, a u tom periodu može doći i do komplikacija ako se ne pridržavaju uputa ljekara. S druge strane, mnoge trudnice kažu kako im je drugi trimestar bio jedan od najljepših perioda – plod se već formirao, stomak tada nije prevelik, a i hormoni su u priličnom skladu.

U trećem trimestru tijelo se već priprema za porođaj, pa se onda trudnice sve teže mogu namjestiti, stomak se uvećava kako se beba razvija, a svaka trudnica pred kraj već kaže kako jedva čekaju da se porode. Video koji vam donosimo danas je dosta edukativan, jer pokazuje kako se beba zapravo razvija u stomaku. VIDEO pogledajte OVDJE

Ads