U današnjem članku vam donosimo jednu nevjerovatnu priču jedne mlade djevojke koja je sasvim slučajno saznala za veliki zdravstveni problem koji ima, a koji ju je mogao koštati života. Njeno ime je Ališa Barnfild koja ima samo 17 godina, i koja je iz Jorkšira, a u svakom trenutku ona je mogla da ostane paralizovana ili “iznutra obezglavljena”.

Njoj je potrebno mnogo novca za operaciju koja bi joj promijenila život. Naime, radi se o tome da je njoj prije tri godine dijagnodtifikovano rijetko stanje, nakon što je ona svakodnevno patila od veoma jakih glavobolja, ali i osjetljivosti na buku i svjetlost. Prema pisanju tamošnjih medija Ališa je htjela da studira pravo i nadala se da će jednog dana postati uspješan advokat, ali bolest joj je promijenila sve. Inače, radi se o Kijarijevoj malforaciji, odnosno stanju koje dovodi do zatezanja ligamenata u kičmi, uzrokujući povlačenje moždanog tkiva u kičmenu moždinu.

Ono što je ozbiljno jeste to da postoji opasnost da ovakvo stanje izazove paralizu i unutrašnju takozvanu dekapitaciju usljed eventualnog presjecanja ligamenata koji povezuju lobanju sa kičmom. Ališa je povodom svog zdravstvenog stanja rekla sljedeće: “Ovo stanje mi je uništilo život. Svaki dan provodim zatvorena u sobi u mraku jer ne mogu da podnosim svetlost. Čak i najmanji zvukovi su mi strašno bolni. Kad neko razgovara sa mnom, molim ga da šapuće. Kad su mi uspostavili dijagnozu, u prvi mah sam zažalila što nisam umra.” Ostatak teksta pročitajte ovde.

Ads