U nastavku današnjeg članka malo se dotičemo teme koja se zove covid 19, a koja je definitivno pala sa radara u poslednjih par meseci kako imamo previranja u samoj Ukrajini. Naime, tek sada se videlo da se ipak treba ddesiti neka pno veća apokalipsa u celom svetu, da bi se prestalo govoriti o covidu 19. Zato iz šale širom društvenih mreža, Putina nazivaju i najvećim doktorom i lekom za kovid 19. Zna se jako dobro da je preko 2 godine vladao totalni haos po pitanju covida 19, a sve je krenulo iz Kine, te se jako brzo proširilo i na ostatak celog sveta.

I mi sami smo bili itekako pogođeni sa celom krizom, a u jednom trenutku su ljudi bežali jedni od drugih kao đavo od krsta. Realno, cifre, bar što se tiče ovih prostora su se poprilično stišale, ali jučer je iz Kine tako opet došla jako loša informacija, a koja glasi da je preko 20.000 novozaraženih u ovoj zemlji, i to samo u poslednjih par dana. U Šangaju je trenutno najgora situacija, gde se odmah otvara nova bolnica sa 40.000 kreveta.

Kina je svakako najdisciplinovanija bila po ovom pitanju, tako da su se jako brzo rešili ovog virusa, a zahvaljujući politici “0 kovida”. Omikron soj je ponovo zakucao na vrata najmnogoljudnije zemlje u svetu. te je samo u poslednja 24 sata zabeleženo čak 20.472 nova slučaja oboleleih od ove bolesti.

Ministarstvo zdravlja ističe da je jako dobra stvar, što još uvek nije zabeležen niti jedan smrtni slučaj. Inače, u Suudžu gradu koji je udaljen samo 70 kilometara od Šangaja, otkriven je sasvim nov soj korona virusa, koji do sada nije primežen niti u jednoj bazi na svetu.

Ads