Za britansku kraljicu Elizabetu zna skoro svaka osoba na svijetu jer je britansko kraljevstvo ostalo najdosljednije tradiciji svojih predaka. Ova žena koja ima 94 godine vlada već decenijama i poznata je koa neko ko veoma drži do tradicije i kraljevskih protokola i svako je maksimalno poštuje.

Ona se uvijek trudila da upravlja svojom porodicom i da ih usmjeri da se ponašaju kao primjer cijeloj naciji i u tome je i uspjela. Ponosna je baka princa Vilijama i Harija koji se nedavno odrekao prijestola i svih kraljevskih beneficija da bi sa svojom suprugom Megan i njihovim sinom mogao živjeti onako kako on želi a ne po nekim uzusima koje nameće tradicija koja je stara stotinama godina.

Ovaj njegov postupak je bio veliki skandal za cijelu porodicu a posebno za kraljicu Elizabetu. Ona je već u dubokoj starosti i njeno zdravstveno stanje nije dobro. Mediji su u više navrata izvještavali kako je teško bolesna a znale su se pojaviti i dezinformacije o njenoj smrti. Engleski tabloid Gloub je objavio da se  kraljica nalazi u teškom zdravstvenom stanju koje je toliko loše da je pitanje da li će doživjeti kraj ovog mjeseca.

Ona već godinama uzima lijekove za povišeni pritisak i holesterol, a poznato je da ima i problema sa srcem. Njen suprug Filip je od nje straiji pet godina ali izgleda da je on boljeg zdravlja od same kraljice. Iako je obožavana od strane Engleza, svima je jasno da se kraljica bliži svome kraju i mnogi pretpostavljaju da bi je na tronu mogao zamijeniti njen sin princ Čarls, mada ima i onih koji misle da će ona prijestolje ostaviti unuku Vilijamu jer se nekoliko puta razočarala u Čarlsove postupke.

Ads