Standardi i mjerila ljepote su se u posljednjih nekoliko decenija potpuno promijenile. Prije se cijenila prirodna ljepota, a danas skoro da ne postoji slavna osoba koja nije išla pod nož plastičnog hirurga. Ima onih koji su napravili samo nekoliko sitnih korekcija a ima i onih koji su postali potpuno ovisni o hirurškom nožu a sve u želji da na neki način vječno ostanu mlade, ali rezultati su prije zastrašujući nego dobri.

Svjetski poznata Donatela Versaće je od svog lica napravila pravi užas i skoro je neprepoznatljiva i vrlo malo liči na ljudsko biće uopšte. Ona je priznala da je u zadnjih desetak godina imala preko 20 plastičnih operacija i jako je zadovoljna dobijenim rezultatima, pa se čovjek lijepo zapita da li ona u ogledalu vidi isto ono što vidimo mi kada je pogledamo.

Ona je na svom licu rekonstruisala gotovo svaki dio, od jagodičnih kostiju, nosa, zatezanja kapaka i naravno povećanja usana. Donatela ima kćerku koja se zove Alegra i koja je poput majke, ovisnik o plastičnoj hirurgiji i skoro da ne izlazi iz operacione sale. Stalno je na nekim dijetama i sada je anoreksično mršava i jedva da ima 50 kilograma što je jako malo u odnosu na njenu visinu.

Ona se u društvu svoje majke Donatele redovno pojavljuje na svečanostima i gala prijemima i kako je krenula u budućnosti će sa korektivnim zahvatima prestići i svoju majku. Ono što je najgore od svega, njih dvije misle da su prave ljepotice, a ljudima jednostavno nije dobro kada vide na šta one liče.

Ads