Svima je već jasno da ni stručnjaci ne znaju kako da se nosimo sa korona virusom mada se od same njegove pojave rade razna uistraživanja kako bi se mogla napraviti efikasna vakcina. Za sada nam je jedina zaštita nošenje maske i izbjegavanje kontakata kao i često pranje ruku, a naučnici si primjetili da neke osobe iako preleže infekciju i imaju samo blage ili čak i nikakve simptome dok druge imaju jako teške i budu priključene na respirator.

Ono što je ključno za svaku osobu je dobar imunitet i čisti krvni sudovi koji omogućavaju našem organizmu da se lakše izbori sa virusom. Mnogi se pitaju kakve veze mogu imati čisti krvni sudovi sa koronom, ali je jako bitno i za sam imunitet da vaša krv kola bez problema i zato je potrebno d a ih s vremena na vrijeme pročistimo.

Zato vam donosimo jedan jako koristan i učinkovit recept za koji vam je potrebno jedan manji komad đumbira, 4 limuna, 5 čena bijelog luka, 2 kašike kvalitetnog livadskog meda i dvije litre vode. Bijeli luk i đumbir očistite i stavite u blender te isjeckajte na manje komade. I limun ogulite i također ga isjeckajte. Kada ste sve sastojke isjekli i pripremili složite ih u teglu.

Vodu stavite u šerpu i pustite da prokuha a kada se prohladi njome prelijte namirnice koje se nalaze u tegli. Kada se sve u potpunosti ohladi u teglu dodajte i med i sve polako promiješajte. Svako jutro na prazan stomak uzmite po jednu kašiku ove smjese i to radite tri sedmice. Napravite jednu sedmicu pauze, pa onda sljedeći mjesec nastavite sa uzimanjem ovog ljekovite smjese koja će očistiti vaše krvne sudove.

 

Ads