U nastavku današnjeg članka govorimo o vremenu, a sami smo svedoci da je od 22 februara pa sve do danas, temperatura zraka sve niža, i da ponovo osetimo zimu, uz konstantnu i mestimičnu kišu. Ovim putem, u nedelju se oglasio i Marko Čubrilo koji je na svom fejsbuk profilu napisao sledeće:

“U nedelju i ponedeljak će nad većim delom regiona preovlađivati umreno do znatno oblačno i umereno hladno, i to uglavnom sa paadavinama, a na nekim delovima ćemo imati i snega do 15 cm debljine. Neki delovi središnje Bosne i Hercegovine, jugozapadne Hrvatske i jugozapadne Srbije koji su do sada dobili malo snega bi od večeras, a posebno u utorak mogli imati itekako snega”, napisao je Čubrilo.

Također je naveo da će se snežni talas okrenuti na sever i severozapadni smer. Pa je samim time i logično da će snežni talas dolaziti sa severa i severoistoka:”Duž većeg dela obale jaka do olujna bura, a na kopnu danas umeren i jak severoistočni i istočni vetar, a u utorak će da dolazi sa severozapada zemlje. Danas maksimum od tri stepena pa sve do oko +9 na severu gde će biti i sunčanih intervala. U sredu maksimalna temperatura do 6 stepeni u plusu”.

On je također naveo da će ovakvo vreme biti sve do 8 marta, pa je njegov savet da ne sklanjate toplu odeću, jer će vam itekako trebati i posle 8, jer se ne zna šta će se dešavati do 15 marta, kada je opet moguć sneg u većem delu regije. Sa obzirom koliko je prvi deo februara bio topao, očekuje nas puno oštriji kraj zime.

Ads