Jedna od najradosnijih vijesti za većinu žena koje žele da se ostvare kao majke zasigurno je kada napokon ugledaju one dvije magične crtice na testu za trudnoću, ili na neki drugi način otkriju da su trudne. Postoji veliki broj bračnih parova koji se trudi da dobiju dijete, pa nakon neuspješnih pokušaja na kraju idu doktorima i pokušavaju sa vantjelesnom oplodnjom, sve dok im ne uspije. Iako trudnoća sama po sebi nije toliko opasna za ženu, postoje određeni rizici zbog kojih bi se trebale čuvatim, ali i neke kontraindikacije koje mogu imati negativan uticaj na zdravlje žene.

Također, zna se desiti da su neke žene uvjerene kako su dobrog zdravlja ili da nemaju neke hronične probleme, poput srčanih tegoba, a onda se  kasnije desi veći problem nego su mogle zamisliti. Tako je jedna gospođa iz Amerike, tačnije iz Teksasa, nakon 36 sedmica trudnoće samo pala i onesvijestila se   školi u kojoj je radila. Svi su joj priskočili u pomoć i zvali hitnu, ali nažalost, njeno srce je samo prestalo raditi. Iako je ona preminula, njena beba je bila živa i prilično dovoljno razvijena za porod, pa su je doktori uspjeli poroditi.

Međutim, tada se desilo jedno od najvećih iznenađenja, kada se tokom poroda ona probudila i oživjela! Naime, njeno srce počelo je da kuca i mogla je uzeti svoju bebu u naručje, a doktori to tumače kao jedan od rijetkih poremećaja rada srca, kada ono stane, ali se opet vrati. Nakon poroda dobila je i pacemaker kako bi mogla živjeti još dugo uz svoju lijepu djevojčicu.

Ads