Žena po imenu Pramila Devi i čovjek Rakeš Jadav koji su iz pokrajine Bagalpur koja se nalazi u Indiji su prije nekog vremena dobili kćerku, ali na njihovo iznenađenje, kao i svih ostalih njihova kćerka nije ličila ni na majku ni na oca, bila je posebna, a radi se o tome da je rođena sa albinizmom. Rođena je sa potpuno bijelom kosom, očima, i ljekari kao i roditelji su se iznenadili, a ubrzo nakon njenog rođenja, u tu sobu su se sjatili svi iz bolničkog osoblja kako bi vidjeli to malo čudo od bebe.

Prema pisanju tamošnjih medija, roditelji su rekli da je najbitnije da je ona zdrava, dok je doktor Asim Kumar Das dao malo opširniju izjavu u medijima gdje je objasnio da je srebrna kosa ove djevojčice rezultat činjenice da njeno tijelo ne proizvodi melanin, te da ovakvo stanje djevojčici ne bi trebalo da pravi neke veće probleme, osim činjenice da će morati da se sklanja sa sunca, jer je rizik od kancera u ovakvim, rijetkim slučajevima, zaista veliki, rekao je doktor.

Ono što je posebno zanimljivo jeste da je upravo u Indiji prije nekoliko godina udarna vijest bila da je porodica koja ima deset članova, gdje svaki od njih ima izrazito blijedu kožu, a gotovo svi imaju i bijelu kosu. Oni su imali mnogo problema sa diskriminacijom ali i predrasudama okoline, međutim oni smatraju da im je to od Boga dar, i njima to ne smeta. Inače, Roseturaj Pulan (50), njegova supruga Mani (45) i još osam članova njihove porodice upisani su prije nekoliko godina u Ginisovu knjigu rekorda kao najveća albino porodica na svijetu.

Ads