Danas pišemo malo o domaćoj estradi i filmovima, kao i serijama koje su bile gledane prije 30 godina. Mislimo da ste svi gledali samo “Žikinu dinastiu”, “Tesnu kožu”, “Bolji život”, sigurno će vam biti jasno o čemu ćemo danas da pričamo. Sada je velika rijetkost da će se u skorije vrijeme u budućnosti desiti neka slična serija, ili neki sličan scenariji, ali to nije samo zbog glumaca koji se pojavljuju nego i zbog remek djela.

Spomenut ćemo danas jednu seriju koja je nepravedna bila u sjeni ovih serija i filmova, a serija je rođena u crnogorskoj produkciji, a sigurni smo da ste je gledali u pitanju je “Đekna”. Sigurno da smo svi zapamtili ovu rečenicu: “Đekna još uvijek nije umrla, a kaće, ne znamo..”, a ova serija je prikazivala jednu tipičnu crnogorsku porodicu koja je živjla u vrletima Durmitora, i koja se samo jednom spuštalau grad po podmiru i da plati neke račune. Glavni likovi u ovoj seriji su bili otac, majka i kćerka, a mlada Milijana je bila jedina uloga u seriji i koja je glumila djevojku koja je živila po nekim starim patrijarhalnim običajima tog društva. Njeno pravo je ime Arijana Ćulina a to je bila prva uloga koja je bila odskočna daska i ona danas ima 54 godine.

Ona se idalje bavi glumom, a glumila je u nekoliko sjajnih hrvatskih serija i može se reći da izgleda sjajno za svoje godine, i sada je majka dvoje djece. Udata je već 15 godina i evo kako ona danas izgleda. Pišite nam jeste li vi gledali ovu seriju?

Ads