I u ovome tekstu imamo jednu veoma zanimljivu temu za sve vas, a o kojoj se u principu malo govori, jer mnogi i ne razmišljaju o ovoj temi. Da li vam se ikada desilo ad sjedite za nekim stolom, u restoranu ili na nekom ručku ili na druženju i da čujete kako neko u vašoj blizini izražajno srče svoju supu ili mljacka i to bučno dok jede. Veliki je broj ljudi koji i ne primjećuju ove stvari, ali ima i mnogo onih koji polude na ove zvukove. Neke osobe ove stvari znaju toliko iznervirati, da ne mogu da izdrže i moraju ustati od svoga stola jer ne mogu to da slušaju, te prekidaju obrok bez obzira na sve. U nekim porodicama znaju da nastanu u svađe zbog nečijeg srkanja ili mljackanja, a u Norveškoj je sprovedeno i interesantno istraživanje na ovu temu.

Stručnjaci koji su radili na ovome istraživanju su došli do saznanja da se osobe kojima smetaju zvuci mljackanja ne mogu da kontroliraju svoje postupke kada čuju te zvuke, te se smatra da možda postoji i neki problem u njihovom nervnom sistemu. Mizofinija je ime ove dijagnoze, i osobe koje ovo strašno nervira, najvjerojatnije imaju jako veliki problem sa sobom.

Ne postoji način da se ovo ublaži, a istraživanja su pokazala da su mnogi pametni ljudi, genijalci osobe sa visokim IQ- om imali ovaj poremećaj, pa ako imate i vi ovih problema, možda ste genijalac, a da to niste ni znali? U svakom slučaju, čuvajte se onih koji uživaju u svojim obrocima na veoma glasan i ružan način

 

Ads