Sada ćemo se posvetiti jednoj veoma zanimljivoj temi, a vjerujemo da tako nešto do sada sigurno niste ni vidjeli ni čuli.U svijetu se dešava mnogo čudnih stvari za koje mi i ne znamo da postoje, pa tako na internetu ili na društvenim mrežama, pa i na televiziji u nekim dokumentarcima saznamo mnogo novih stvari. Isto tako možemo reći da je internet jedno veoma zanimljivo mjesto, gdje je dovoljan samo jedan klik da dođemo do onoga što nas zanima.

Vjerujemo da svi znate za tornado kao prirodnu nepogodu, i ostale prirodne nepogode koje se dešavaju širom svijeta. Ali smo sigurni da do sada niste čuli za tornado komaraca. Da dobro ste pročitali, postoji čak i to. Naime ljeto nam je došlo, i ono je omiljeno godišnje doba skoro svima nama, ali sa toplim vremenom dolaze i male krvopije kojih se i nije baš lakho riješiti ili pobjeći od njih. Zato vam mi u nastavku donosimo jednu veoma zanimljivu temu upravo o ovim malim krvopijama.

Naime, na teritoriji Kamčatke je primjećena jedna nesvakidašnja pojava, jedno naselje je vjerovali ili ne prekrio “tornado” komaraca. Ruski mediji prenose da se na Jutjub kanalu “Kamčatka-inform” pojavio video snimak na kojem se vidi kako ogroman roj ovih insekata formira pijavicu, koja se na kraju raspada. Entomolog Ljudmila Lobkova je objasnila da to nije opasna pojava, pa je rekla da su to komarci koji ne love toplokrvne životinje, nego kruže oko jedne ili više ženki kako i se parili, a prema riječima stručnjaka ovaj fenomen se dešava svake godine, a može se primjetiti samo u zavisnosti od brojainsekara ali i vremenskih uslova.

Ads