Naša domaća estradna scena je bogata vrhunskim i kvalitetnim izvođačima, a neki od njih više nisu sa nama nažalost, iako su ostale njihove pjesme koje i dan danas pokazuju o kakvim se to izvođačima radi. Vijest o smrti pjevača narodne muzike Marinka Rokvića je potresla cjelokupnu javnost, koji je preminuo nakon duge i teške bolesti u 68.godini života. Pjevač je od javnosti krio svoje zdravstveno stanje, za koje su znali samo njegovi bližnji. Njegove kolege su se putem društvenih mreža opraštali sa pjevačem, pa su dijelili njegove fotografije i velike hitove.

Njegov sin Nikola Rokvić nije krio koliko je ponosan na cijelu svoju porodicu, kao i na oca, a više puta je rekao da je od njega naslijedio sve najbolje osobine, a nije propuštao priliku da putem društvenih mreža podijeli zanimljive detalje iz porodičnog života i Marinkove mladosti. Tako je Nikola jednom prilikom podijelio rijetku fotografiju koja danas mnogima tjera suze na oči.

Radi se o fotografiji na kojoj se nalaze tri legende naše narodne muzike koje više nisu sa nama, a na fotografiji su Marinko Rokvić, Ljubiša Stojanović Luis i Toma Zdravković. Pomenuta fotografija je nastala prije nekoliko decenija, a za koju vjerujemo da nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Komentari su se samo nizali ispod footografije, a neki od njih su bili: “Kakve legende na jednoj slici”, “Skupa slika”, “Vrh fotka…3 maestra na jednom mestu”, “Uh koja ekipa”. 

Podsjećanja radi, Marinko je preminuo u subotu u 68.godini života nakon što se godinu dana borio sa tu morom pankreasa, a u javnosti se više puta pisalo da je njegov organizam napala bakterija, a na kraju se ispostavilo da je istina skroz drugačija.

Ads