Poslije predesjednika Aleksandra Vučića i peremijerke Ane Brnabić, najpoznatiji političar u Srbiji je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić koji je poznat kao pravi profesionalac u svom poslu i za kojeg mnogi smatraju da bi jednog dana mogao biti i na čelu države, a on sam je u nekoliko navrata rekao da mu je to cilj.

Privatno, Dačić je jedan veliki veseljak koji se i te kako zna opustiti u društvu i zabaviti sve prisutne a nije rijetkost ni da se uhvati mikrofona i otpjeva poneku pjesmu. Ivica Dačić je u braku sa svojom suprugom već dvadeset godina i imaju dvoje djece. On vrlo često gostuje u nekim emisijama na srbijanskim televizijama koje i nemaju puno veze sa politikom i njegovim poslom i tada zna ispričati neke svoje doživljaje koji su i te kako interesantni, ponekad smiješni a nekada i prilično zastrašujući.

On je tako ispričao kako se dva puta našao u prilično opasnim situacijama i to u istom avionu. On je prošle godine državnim avionom letio za Sloveniju i doživio je veliki stres kada je u avion udario grom, dok su se nalazili nad Ljubljanom. Dačić kaže da je sve koji su se nalazili u avionu obuzela panika pa i njega samog, ali su uspjeli prije svega zahvaljujući izvanrednom pilotu da se spuste na najbliži aerodrom.

Iako je doživio stres Dačić je ipak nastavio da putuje istim avionom prema Bledu gdje je bio prisutan na jednom regionalnom forumu. Kažu da je on cijelu situaciju prokomentarisao riječima da se čula eksplozija i vidio bljesak i da im niko ništa ne može.

Ads