Bliži se vrijeme praznika i samim tim se pojavljuju razne zanimljivosti koje su ljudi širom svijeta doživjeli u vrijeme pred praznike. Svi smo barem jednom dobili neki poklon koji nam nije bio najdraži, vunene čarape ili pak neki ružan džemper koji nikada ne bi obukli u javnosti.

Nekada pitanje da li je odjevni predmet ružan ili ne nije toliko ni važno, koliko su važni detalji. Jednoj američkoj majci je promakao jedan jako čudan detalj na džemperu njenog sina, a da stvar bude gora tako obučenog ga je poslala u školu. Kao što je i običaj i ovaj džemper izgleda savim normalno, tu su sniježne paulje, šarena kuća i djed mraz na njenom krovu sa natpisom „Sretan božić“. Ipak kada malo bolje pogledamo ilustraciju možemo uočiti da je natpis na snijegom pokrivenom krovu zapravo napisao Djed mraz urinirajući po snijegu. Po američkom običaju, majci ovog djeteta nije bilo dovoljno što je blamirla djete u školi, ona je odlučila postaviti njegovu sliku i na internet, gdje naravno postaje viralni hit. „Slučajno sam poslala sina u školu u ovom džemperu. Najvjerovatnije ne bih ni primjetila motiv da mi nejgova učiteljica nije skrenula pažnju na to.“ Izjavila je dječakova majka putem svojih profila „Bilo mi je zaista neprijatno“.

Svi na internetu željno čekaju slične izvale i propuste, pa i ne čudi što je fotografija dječaka u ovakvom džemperu postala hit. Nekada se zapitamo koliko je ovakvih situacija zapravo djelo roditelja željnih pažnje i popularnosti na društvenim mrežama. Opet čini se da je i malac podnio blamažu sa dozom humora.

Ads