Buđenje iz „smrti“ je u prošlosti bila česta pojava širom svijeta, ali kako je društvo pa i nauka napredovla broj takvih slučajeva se smanjivao do te mjere da su priče o buđenju prethodno mrtve osobe prerasle u folklor i strašne priče za djecu. Ipak koliko god da svijet napredovao takva čuda, a za prisutne i strahote se i dalje dešavaju. Buđenje mrtvaca se naizgled dogodilo u Radžastanu u Indiji je tokom sahrane 95-godišnjeg Bud Ram Gužara. Za vrijeme tradicionalnog rituala pri kojem preminulog članovi porodice zapljuskuju vodom, djed je odjednom počeo da drhti i da diše.

Kako kaže njegova porodica, Gužar je proglašen mrtvim od strane doktora nakon što je isti dan pao u nesvjest. To je i prvi razlog što se ovakve stvari uopšte i dešavaju, sahrana na dan „smrti“. „Sveštenik je već počeo ritual, brica je svim muškarcima u porodici obrijao glave. Već smo se spremali da okupamo tijelo po običaju prije sahrane. Iznenada je počeo disati i uspravio se. Ovo nije ništa drugo već čudo“ – Kaže sin „preminulog“ Balu Ram. Djed je izjavio kako je zapravo taj dan imao bolove u prsima, nakon čega je zaspao. „Oživjeli mrtvaci“ ni u 21. Vijeku nisu rijetkost, osim indijca iz ove priče bilo je još izvještaja o sličnim pojavama. Još jedan slučaj se desio, također u Indiji, gdje je patolog otkrio znakove života tik prije rezanja tijela jendog muškarca. Ovaj nesretnik je imao kliničku smrt, te je nakon ovog događaja prebačen u drugu bolnicu.

Naravno ovakve priče nisu ograničene samo na Indiju. U Južnoj Africi je pronađena živa žena u hladnjači. Srećom jedan od radnika je primjetio da ona zapravo diše, a u Kini su primjećeni znakovi života na „mrtvacu“ koji je šminkan za sahranu, nakon što je žena pokojnika primjetila pokrete tijela. Da li postoji priča u vašoj okolini o nekome ko se „probudio iz mrtvih“?

Ads