Pokrenuti biznis danas postaje sve lakše, ali pitanje je da li se može zaraditi novac i pri tome se dobro zabaviti. U današnje doba, kada svi koriste internet, naravno da je moguće jer postoje neke stvari koje možete da pokušate da radite bilo kada. Možda vam neke i neće zvučati zanimljivo, ali možda vam se s vremenom i svide. Ukoliko posjedujete neke vještine možete postavljati svoje glazbene video uratke na Youtubu, ili možete da sakupljate rijetke novčiće i da ih prodajete za veće pare. Treba isključiti one poslove koji zahtijevaju mnogo opreme za koju vi nemate novce, kao na primjer 3D printer. Spremni ste da se uhvatite novog hobija koji vam možete donijeti profit? Krenimo s listom:

1. Snimite film kućne izrade. ono što trebate je zabavan i pamtljiv film, koji od vas može da napravi Youtube senzaciju, a za to vam treba dobra ideja i naravno kamera. Kod ove ideje sve prolazi i tu nema ograničenja, pa čak i video sa vašom mačkom može da vam napravi veliki posao. U jednom videu se tip obukao u Batmana kod obavlja klasične očinske. Možete da napravite neku svoju skrivenu kameru, te svoje ukućana možete da dovedete u neke komične situacije i da sve to snimite i objavite. Možda video i neće obići cijeli svijet, ali možda postane i viralan, ko zna?

2. Posadite vrt- za mnoge ljude su radnje oko vrta veliki užitak, i mnogima je lijepo da na obrađenu zemlju posade sjemenje, te se kasnije brinuti o zemlji, uništavati korov, dodavati đubrivo i gledati kako biljka raste i vidjeti kako se vaš trud isplatio. Kako ovo donosi novac? Prije svega manje ćete novca trošiti na povrće, a ako imate i viška, možete ga lijepo prodati, a preko društvenih mreža možete objaviti da prodajete povrće,a  svakako sve to možete da prodate i na pijaci. Naravno, što vam je veći vrt, biće vam i veća zarada, ali je važno i koliko ste energije voljni da potrošite u sve to

Ostatak savjeta pročitajte OVDJE

 

 

Ads