Navikli smo da već nekoliko godina unazad na društvenim mrežama ljudi iz svih dijelova svijeta postavljaju razne video snimke, sadržaje, iskustva i mnogo toga što je korisnicima itekako zanimljivo, ali i poučno. U nastavku današnjeg članka donosimo vam jednu prelijepu priču koja nam dolazi iz Kine, a koja se odnosi na jednu djevojčicu koja je pokazala kako veliko srce ima, i da još uvijek postoje dobre i nevine duše, pored cijelog ovog zla koje nas je zadesilo.

Naime radi se o tome da je na društvenim mrežama osvanuo video snimak, na kojem se nalazi jedna djevojčica koja je u trenutku kada su pucale petarde u blizini, ona prišla jednom psu i pokrila mu uši. Djevojčica je tako htjela da spasi i zaštiti psa od zvukova pucanja petardi koje su padale u blizini, kako smo već naveli. Inače, video snimak nastao je u Gaožanu neposredno prije proslave lunarne kineske Nove godine.

Na pomenutom video snimku se može vidjeti kako djevojčica stoji na uglu ulice pored malog psa kog tapše po glavi. U pozadini se mogu čuti eksplozije vatrometa ili petardi, što je natjeralo djevojčicu da rukama prekrije uši psu, kako bi ga spriječila da se uplaši. Prema pisanju tamošnjih medija, majka djevojčice, gospođa Vant, je rekla da je ona pokrivala uši svoje kćerke svaki put kada se u blizini začuo vatromet, umirujući je i govoreći joj da nema čega da se boji. Sada je i ona sama primjenila tu tehniku. Evo i sami pogledajte, a vaša mišljenja nam pišite u komentarima ispod.

Ads