Jedan vlasnik srćeke koju je uplatio u Banja Luci, a čiji su brojevio izvučeni na loto plus premiji u vrednosti od 3,2 miliona evra, još se nije javio u prostorije lutrije Republike Srpske. Goran Šaula, direktor Republike Srpske, anvodi da postoji rok od dva meseca nakon samog izvlačenja u kojem se dobitnik mora javiti radi preuzimanja nagrade.

Kada se bude javio i utvrdio se njegov identitet odmah se zna dalji postupak, a obaveza uplate poreza na dobitak nastaje u momentu isplate dobitka igraču. Dok se irač ne javi u propisanom roku, oni nemaju nikakvu obavezu niti saznanje šta će da urade sa porezom na dobitak, ovako ej rako Šaula. Također, prema njegovim rečima, ukoliko ovaj dobitnik se ne javi u datom roku, predviđeni iznos iode u fond neisplaćenih dobitaka na osnovu propisima o igrama na sreću.

“Kad nema isplate dobitka nema ni isplate poreza. Imamo mnogo vrsta dobitaka, kako većih, tako i manjih, a dešava se nekada da se neko od dobitnika ne javi. Ukoliko se za veći dobitak niko ne javi onda se postupa po Zakonu sa tim dobitkom. Ovo nije tako retka pojava, ali još ne možemo ništa govoriti oko ovog dobitka jer je prošlo tek pola zakonskog vremena i dobitnik ima još mesec dana vremena da se javi i preuzme dobitak” – pojasnio je Šaula.

Da podsetimo, Loto plus premija, izvučena je polovinom meseca septembra a vlasnik ili vlasnica je srećku kupio ili kupila u Banja Luci. Dobtina kombinacija je iznosila oko 3,2 miliona evra a dobitni brojevio su bili 7, 25, 16, 19, 18, 10. Također, iz banjalučke gradske uprave su već rekli da će tražiti da im se isplati porez od dobitka oi to oko dva miliona KM. Koje je vaše mišljenje o ovome, pišite nam u komentar vaša mišljenja?

Ads