Novak Đoković s pravom može biti nazvan najboljim teniserom svih vremena, a ovakav talenat se rijetko viđa. Naime, Balkan općenito je uvijek bio prepun uspješnih sportaša koji su vanserijski talenti u svom polju, ali moramo priznati da je Đoković ipak najbolji od najboljih. Nema toga u životu što može da se desi a da bi ga pokolebalo u njegovima nagrada. Iako je nažalost bio diskvalifikovan na US Openu, te nije uspio tamo postići pobjedu, njega to nije spriječilo da bude samo još jači i još bolji sportista ali i čovjek.

Naime, Novak je nastupio na Mastersu, gdje je u finalima odigrao meč sa Dijegom Švarcmanom, i to pobjedom 7:5, 6:3 te tako osvojio još jednu historijsku titulu. Naime, ovaj Masters je bio od velike važnosti za Novaka i zbog toga šro je do sada bio izjednačen sa Nadalom u broju Mastersa. Tako je sada Novak postao prvi teniser koji ima toliki broj osvojenih Mastersa. Novak je krenuo loše sa finalom, kao i što je nekoliko dana ranije bio slučaj sa polufinalom, ali se u njemu javila strast ka pobjedi i dokazivanju, pogotovo da dokaže svim skeptičarima da je uspio i da on to može.

Bilo je i više nego očigledno da svi prema Novaku imaju poseban stav i gard, poseban nekoiko dana pred samo finale, a Novak je vrlo mudro odigrao sve, pa tako poslije US Opena nija edavao nikakve izjave za publiku te se samo u par poruka Izjasnio da trenutno ima sve što mu veča

 

Ads