Novak Đoković jedan je od najboljih tenisera zasigurno, u to su svi sigurni i niko ne dvoji oko takve konstatacije. Iako pored sebe ima velika imena poput Federera i Nadala, Đoković je ipak za klasu bolji od njih svih, ali je i dosta borbeniji igrač od mnogih. To vjerojatno ima veze i sa voljom i željom za pobjedom pogotovo kada dolazite iz mjesta gdje se skoro ništa ne ulaže u tenis i gdje je sam sa svojom porodicom morao podnijeti sve dok nije došao do vrha. Upravo zbog toga veliki broj ljudi i voli Novaka, jer zna da cijeni sve što ima u životu.

Novak je ovu godinu počeo malo teže i stvarno mu ne ide od ruke, ali jednostavno splet okolnosti je takav da su se nanizale samo neke loše stvari. Prvo je njegova porodica bila konstantno pod lupom medija zbog nekih izjava koje su uzete iz konteksta, a onda se desio nesretan splet okolnosti na Adria Tour-u koji mu mnogi nisu oprostili, kao da je on lično išao zaraziti ljude, a sve je kulminiralo na US Openu, odakle je Novak ni manje ni više nego diskvalifikovan. Čini se kako su neke od ovih stvari bile uzročno posljedične pogotovo Adria Tour i US Open jer su strani mediji i kritičari konstantno psiali i pričali o tome i svaljivali krivicu na njega.

Upravo zbog toga svega Novak se sada nalazi pod lupom, a svaki njegov pokret i riječ se pomno analiziraju ne bi li se desilo nešto čemu će mnogi likovati, te čak čekaju da se ponovi nešto slično kao na US Openu, samo da vide njegov pad. Upravo zbog toga, video sa polufinala se odmah proširio po internetu, a na kojem nakon odigranog seta Novak odlazi do Vajda koji je na tribinama i daje mu savjete, te mu na prilično neprimjeren i pogrdan način odgovara na njegove riječi, što se orilo terenom. Video možete pogledati OVDJE

Ads