Jedan od živopisnijih likova kada je medicinska struka u Srbij u pitanju je, pored doktora Branimira Nestorovića, svakako doktor  Goran Belojević koji je poslije nekih svojih izjava postao poznat široj javnosti u Srbiji i prije pandemije korona virusa.

On se jednom prilikom našalio kako je primoran da vozi punta jer je njegov Maserati na popravci i to je bilo dovoljno da dobije nadimak po ovom skupocjenom automobilu. On je javnost iznenadio svojom teorijom o početku novog rata u svjetskim razmjerama a ovu svoju ideju je podijelio i sa svojim studentima i kolegama profesorima.

Svojim studentima je rekao da im je pametnije da potraže najbliže atomsko sklonište i tamo se smjeste, nego da idu na fakultet. On je svima svoju teoriju koju je razradio u detalje poslao putem maila, a objasnio je i razloge zbog kojih vjeruje da će doći do novog svjetskog rata. On je rekao da na osnovu svoje stručnosti i iskustva prognozira da je novi svjetski rat na pomolu a po njegovoj teoriji njega će započeti Amerika koja će iskoristiti i nuklearno naoružanje koje posjeduje.

On predviđa da će istom silom, na američki napad odgovoriti Rusija i studenti bi odmah trebali potražiti atomska skloništa a ne slušati online predavanja. Mnogi od njegovih studenata su ostali zbunjeni nakon što su pročitali mail koji im je poslao jer nisu znali da li je u pitanju opet neka njegova šala. Naime, profesor je i svoju foru sa Maseratijem objasnio da je u stvari aludirao na nekadašnje fore beogradskih šmekera koji su vozili fiću a curama govorili da je to samo privremeno a da se njihova Alfa trenutno nalazi na popravci kod majstora.

Ads